NIVP. Nederlands Instituut Voor Persoonlijkheidsonderzoek

Martin te Dorsthorst, Algemeen Directeur SUN Microsystems Nederland te Amersfoort

'Leiderschap is in mijn visie met name een kwestie van goed coachen. De mens staat centraal bij mij. Juist dan is het heel belangrijk om inzicht te hebben in jezelf, en de groep managers om je heen. Het IPP is daarbij een uitermate krachtig instrument.

Ik heb zelf tweemaal het IPP doorlopen; zes jaar geleden en drie jaar geleden. Ik heb daardoor een scherp beeld gekregen van mijzelf, en de wijze waarop ik reageer op externe prikkels. Je weet waar je aandachtspunten liggen en wat je sterke kanten zijn en daar maak ik als directeur dankbaar gebruik van. In tegenstelling tot andere methodes, die vaak veel algemener van aard zijn, geeft het IPP je heel gedetailleerd inzicht in een persoonlijkheid.

Ik gebruik het IPP ook als coachingsinstrument voor mijn MT. Elk MT-lid heeft een persoonlijkheidsonderzoek doorlopen. Ik ken daardoor de plus- en minpunten van elke afzonderlijke manager. Het is een perfect instrument om op individueel niveau te coachen.

Tenslotte nemen we bij SUN bijna niemand aan zonder een IPP 'af te nemen'. Het is namelijk van essentieel belang om de juiste man op de juiste plaats te krijgen. Hoewel je zo'n honderd procent 'fit' nooit zult bereiken, maakt het IPP dat streven wel een stuk gemakkelijker. Mijn stelling is: 'bij twijfel, niet inhalen'. Door sollicitanten een persoonlijkheidsonderzoek te laten ondergaan, wordt glashelder of er reden is voor die twijfel of niet.

Kortom; het IPP is een middel om het maximum uit een individu te halen, en ik kan dit instrument dan ook elke manager aanraden!'

Klik op een van onderstaande namen om naar de bewuste tekst te gaan.